majhna pozornost- velika radost..

Danes sem prejela pismo. Dolgo pričakovano. Takoj ko sem vzela pisemsko ovojnico v svoje roke, se mi je na obrazu narisal nasmeh. Vedela sem. Bila je dobrodošlica ob članstvu v Kameleona. Saj vem, ni to nič takega, ampak mene je razveselilo, kot kakega majhnega otroka. Nasmeh se mi je kar sam od sebe večal. In ko sem prebirala besedo za besedo, vrstico za vrstico, je veselje samo naraščalo. Veselje, radost, sami pozitivni občutki. Kako ti lahko ena taka malenkost polepša cel dan. Končno sem naredila prvi korak v pravo smer, na pot, po kateri si želim hoditi. Pot, ki me osrečuje. Ni večjega zadovoljstva kot to, da vidiš, da je nekomu lepše, boljše, tudi zaradi tvoje pomoči, naj je še tako majhna. Malo egoistično se mogoče sliši, ampak…  Ja saj je verjetno, če pomagaš nekomu z namenom, da pomagaš tudi sam sebi. Vendar pa vseeno narediš nekaj dobrega za sočloveka in to je tisto kar šteje. Zares šteje.

Cel dan se že narahlo smeškam, samo zaradi tega pisemca. Ker je nekako do tega dne strah v meni še vedno malo prevladoval nad samo željo. Strah, dvom, da nisem sposobna, si mogoče ne upam. Ne vem, saj ni važno. To se je dokončno razblinilo s prejetjem te dobrodošlice. Sposobna sem pomagati drugim in sebi.

Zdaj moram pa samo lepo korakat naprej. Počasi, vendar z vso vztrajnostjo, ki jo premorem…

nomee

One Response so far.

  1. admin says:

    Nomee, hvala za čudovit blog. Ekipi Društva Kameleon si s svojimi besedami in dejanji polepšala dan in nam dala motivacijo, da se bomo trudili in vztrajali še naprej, skupaj in v pravi smeri. Čudovit občutek je, ko dobra dela krožijo…navsezadnje z malimi koraki počasi spreminjamo svet na bolje, skupaj z vsemi vami. Hvala.

    Se povsem strinjamo, ko pomagaš nekomu, pomagaš tudi sam sebi. In kot si napisala…to, kar naredimo za sočloveka je to, kar zares šteje. Verjamemo, da je v tebi moč pomagati drugim in sebi. Želimo ti veliko uspehov in srečnih trenutkov na tvoji poti, pa tudi veliko vztrajnosti

    Ekipa Društva Kameleon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *