SVETOVALCI

V ozadju Društva za psihološko svetovanje Kameleon deluje vrsto strokovnjakov ter svetovalcev. 

V Kameleonovi E-svetovalnici deluje 40 svetovalcev, in sicer v večini psihologov ter psihoterapevtov, del pa jih je študentov višjih letnikov omenjenih smeri.

Preko elektronske pošte vam svetujejo psihologi, za brezplačen nasvet pa vam je na voljo tudi zdravnica družinske medicine.

Zaradi vzajemnega zagotavljanja anonimnosti objavljamo poimensko le nekatere svetovalce.

V kolikor iščete ustreznega strokovnjaka (psihologa, psihiatra, terapevta), lahko poiščete ustreznega v Registru psihologov, psihiatrov in terapevtov, na tej povezavi pa si lahko preberete, kateri strokovnjak je najbolj ustrezen za posamezne težave.

 

Mag. Miran Možina, dr.med., specialist psihiater, sistemski psihoterapevt, terapevt za osebno izkušnjo in suprevizor, direktor instituta za psihoterapijo, ustanovitelj in dekan Fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani

G. Možina je vodil del izobraževanja svetovalcev v Kameleonovi E-svetovalnici, za kar se mu iskreno zahvaljujemo. V obliki interaktivnega predavanja je podal vrsto nasvetov ter izkušenj o izvajanju sistemske psihoterapije v navezavi z e-svetovanjem, ki je v Sloveniji novost.

 

Dušan Kuhar, uni. dipl. psih., družinski terapevt

G. Kuhar je prav tako vodil del izobraževanja, in sicer nam je kot uspešen družinski terapvt predstavil pomembnost medsebojnih odnosov ter njihov vpliv na kakovost življenja in psihično blagostanje. Predstavil je izkušnje tovrstnih svetovalnih klepetov iz Danske in Nizozemske ter potegnil vzporednice telefonskega in internetnega svetovanja. Za sodelovanje se mu najlepše zahvaljujemo.

 

Branko Kogovšek, viš.med.teh., prof. def.

G. Kogovšek je vodil prvo supervizijo, na kateri je predstavil svoje izkušnje na klicu v duševni stiski. Z njegovo pomočjo so se svetovalci seznanili s svetovanjem uporabnikom s psihozami.

One Response so far.

  1. Marija Moškrič says:

    Pozdravljeni,
    imam 30 letnega sina , kI se od 16.leta zdravi za psihozo.Sedaj ga že 2 meseca ni doma, ker je šel iskat službo v Nemčijo.Terapijo je opustil sodeč po njegovem obnašanju- ima ablodnje,ne pove konkretno kje živi in kaj dela…Skratka zelo me skrbi in ne vem, kako mu naj pomagamo, ker vsako pomoč zavrača. Tudi na policiji sem se pozananimala, vendar oni ga ne morejo iskati, ker ni pogrešan (ima delne stike po e poti in mobitelu).Prosim Vas za kakaršen koli nasvet,
    zaskrbljena mama,
    Marija Moškrič